google-site-verification=HVHOCX4CwoQltxLMqiEx2w-B0O_pbGPF2JrThqyGQJw

קפה נטול קפאין

כולנו אוהבים את הטעם המשובח של כוס קפוצ'ינו טובה, אך חלק מהאנשים מתמודדים עם תופעות לוואי לא נעימות של צריכה מוגזמת.

כל גוף הוא שונה, ובעוד שיש אנשים שמערכות הגוף שלהם מתמודדות עם כמויות גדולות של קפאין בדם, עבור אנשים רגישים יותר, צריכה תכופה של המשקה הטעים עלולה לגרום לכאבי ראש, עצבנות, נדודי שינה ודופק מואץ.

ועל אף שרוב התופעות נמשכות זמן קצר יחסית (בעקבות פירוק מהיר של החומרים הפעילים), צריכה קבועה גורמת להישנות שלהן ולהשפעה מצטברת שפוגמת באיכות החיים.

מה כולל התהליך שהפולים עוברים בדרך, והאם משקה נטול באמת יותר בריא? כל התשובות לפניכם.

 

קפה נטול קפאין

איך יוצרים קפה נטול קפאין?

הפולים החומים הכהים, בדומה לצמחים רבים מהם אנו מפיקים מאכלים ומשקאות, מורכבים מלמעלה מ-400 סוגים של מולקולות.

השילוב הייחודי ביניהן יוצר את הטעם והארומה שכל חובבי האספרסו מתגעגעים לחוות, לפחות פעם ביום.

כדי לייצר אותם נטולי קפאין, האתגר הוא להוציא את החומר המעורר מכלל ההרכב המולקולרי, ולהשאיר בתוכו כמות מולקולות טעם וריח רבה ככל הניתן.

אחד התיעודים המוקדמים של התהליך הוא משנת 1906, והוא כולל רישום פטנט של לודוויג רוזליוס.

ברישום מתועדת השיטה שהמציא להפרדה והוצאה של החומר המעורר מכלל התערובת.

לפי שיטתו, יש להשרות את הפולים במי מלח או בחומצה, לאדות אותם כדי לפתוח את הנקבוביות שבהם ולאחר מכן לשטוף אותם בממס הכימי בנזן.

עם זאת, במהלך השנים בנזן התגלה כחומר מסוכן, והיום התהליך הוא דומה אך שונה: לאחר אידוי הפולים, הם נשטפים בחומר הקרוי אתיל אצטט (חומר הקיים בקפה, תפוחים ובננות באופן טבעי וקושר קפאין מוצלח במיוחד).

לאחר מכן שוטפים אותם בשנית, במים הפעם,פולי קפה נטול קפאין

כדי להיפטר משאריות החומרים, מאדים אותם בטמפרטורות גבוהות וחוזרים על התהליך עד שכ- 96% מהפולים הופכים נטולים.

 

האם קפה נטול קפאין בריא יותר מקפה רגיל?

תלוי. ראשית כל, כדאי לזכור שגם הגרסה הנטולה אינה נטולה לחלוטין והכמות המצויה משתנה מסוג תערובת אחד לשני, מאופן הכנה כזה לאחר וכמובן בכמות הגרגירים ביחס לנוזלים.

 לא נמצאו תוצאות חד משמעיות המעידות על בריאותו של משקה נטול, וייתכן כי עובדה זו קשורה לכך שגם כוס של משקה נטול תכיל בערך 5 מ"ג קפאין (לעומת כוס אספרסו ארוך לדוגמה, שתכיל בין 70-150 מ"ג).

לכן, למרות שהאפשרות הנטולה מציעה בתוכה כמות פחותה בהרבה של חומר פעיל, לא בטוח שבצריכה קבועה ותכופה תחושו בהבדל.

 

מהם היתרונות בשתייה של קפה נטול קפאין?

תערובות נטולות מאפשרות ליהנות מהטעם של כוס הפוך הגונה, מבלי לחוש את תופעות הלוואי.

זו עובדה חשובה עבור אנשים הסובלים מרגישויות או אנשים במצבי בריאות מיוחדים, כמו נטילת תרופות מסוגים שקפאין עלול לפגוע בפעולתן, נשים בהיריון או נשים מניקות.

דלג לתוכן מרכזי