google-site-verification=HVHOCX4CwoQltxLMqiEx2w-B0O_pbGPF2JrThqyGQJw

איזה פולי קפה נחשבים לטובים ביותר?

פולי קפה

פולי קפה איכותיים מספקים חווית שתייה אולטימטיבית שהופכת כל לגימה לתענוג של ממש. אך נשאלת השאלת אילו פולים נחשבים לטובים ביותר?

כדי לענות על השאלה הזו יש לקחת בחשבון אילו סוגים של פולים אלה. ישנם שני זנים עיקריים: ערביקה ורובוסטה.

הערביקה אינו מכיל כמות קפאין גבוהה כמו זו של הרובוסטה והוא מתאפיין בטעם חמצמץ בשילוב של מתיקות מעודנת. הרובוסטה לעומת זאת מכיל יותר קפאין אך טעמו בשל הוא מריר.

מאחר ואת הרובוסטה קשר יותר לגדל, הוא נחשב לזן יוקרתי ונחשק יותר, אך פעמים רבות דווקא השילוב המדויק בין שני הסוגים הוא זה שיוצר טעם מנצח.

יש לתת את הדעת גם על ארץ המוצא של הקפה, שכן לכל מדינה תנאי אקלים וגידול שונים המשפיעים על האיכות.

מוצרים ממרכז אמריקה למשל מתאפיינים בטעמי פירות עדינים וחמצמצים, בעוד שאלה מאפריקה הם בעלי סיומת פרחונית ומתקתקה. ישנן גם דרגות קלייה שונות המשפיעות על הטעמים.

בקלייה עדינה נקבל חמצמצות גדולה יותר ואילו בקלייה כהה תתקבל מרירות. בסופו של דבר עליכם להתנסות בסוגים שונים כדי לדעת מהו פרופיל הטעם האהוב ביותר עליכם.

הקפה היקר ביותר בעולם, אשר נחשב למשובח ביותר הוא זה הנקרא לואק, עליו נרחיב בתשובתנו לשאלה הבאה.

פולי קפה עשויים מקקי?

פולי הלואק לפני קלייה

ובכן, אין פולי קפה העשויים מקקי, כך שאתם יכולים לנשום לרווחה. יחד עם זאת פולי הלואק הנחשבים למשובחים ביותר בעולם והעלות שלהם לא פחות מ 600$ עבור קילו 1 של פולים. הם עוברים תהליך הקשור בתהליכי העיכול של קופי הלואק.

קופים אלה נפוצים בדרום־מזרח אסיה, בהודו, סין וסרי לנקה. אחד ממקורות התזונה העיקריים שלהם הם פירות הגדלים על עצי הקפה, שאותם הם בולעים בשלמותם.

בתהליך העיכול מעטפת הפרי מתעכלת לגמרי בעוד הגלעין נפלט החוצה. כאשר הגלעין או הפול עובר בחומצות הקיבה כל המרירות שבו נספגת, כך שנותר רק טעם מתוק מופלא. אם כן בסופו של דבר יתקבל משקה בעל פרופיל מתוק ומשובח בעומקו.

כמובן שנעשית שטיפה קפדנית של הגלעינים שנפלטו, לכן אין כל סכנה בצריכת קפה הלואק.

כמה זמן נשארת הטריות של הפולים?

המוצר שאותו אתם מקבלים ברכישה הוא למעשה ללא קליפה המגנה עליו, לכן עם היחשפותו לאוויר ושמש מתחיל תהליך של פגימה באיכות.

מרגע פתיחת השקית הטריות נשמרת למשך כשבועיים, אך יש דרכים לשמור על טריות מרבית לאורך זמן.

חשוב לאחסן את הקפה בכלי סגור מפני אוויר ולחות.

כמו כן, יש להקפיד על הרחקה ממקור שמש ישיר שיגרום לריקבון מוקדם, הרי מדובר בחומר אורגני בסופו של יום.

מומלץ להימנע מטחינה מוקדמת של הפולים ולעשות זאת רק בסמוך להכנת הקפה במכונה.

מהי הדרך הטובה ביותר לטחינת הקפה?

הדרך הטובה ביותר לטחינה היא באמצעות מכונה ייחודית. יש להתאים את גודל הטחינה לסוג המכונה שבה אתם עושים שימוש.

למשל למכונת פילטר או פרנץ' פרס תצטרכו טחינה גסה, למקינטה תצטרכו טחינה בינונית ולמכונות גדולות תצטרכו טחינה דקה.

מטחנה ידנית

כל כמה זמן יש צורך לטחון את הקפה?

מומלץ לטחון אותו אך ורק בסמוך להכנתו במכונה או בכל מכשיר אחר שבו אתם עושים שימוש. זאת כדי למנוע אובדן של טעם, טריות ואיכות של המוצר.

מה הם הסוגים הפופולריים ביותר בארץ?

ישנם כמה סוגים פופולריים במיוחד בארץ. למשל תערובת של רובוסטה וערביקה מאינדונזיה, המתאפיינת בטעם מריר אך עדין, לצד קרמה עשירה.

ישנה תערובת כמעט מאוזנת לגמרי של ערביקה ורובוסטה מדרום אמריקה ואפריקה, המתאפיינת בארומה ריחנית במיוחד.


לשאלות, ייעוץ ועזרה בבחירת הפולים המתאימים עבורכם, צרו איתנו קשר ואנחנו מבטיחים לתת את הייעוץ והשירות הטוב ביותר שלנו!

דלג לתוכן מרכזי