google-site-verification=HVHOCX4CwoQltxLMqiEx2w-B0O_pbGPF2JrThqyGQJw

כל הדרכים לשמירת טריות הקפה שלכם

אם אתם רוצים ליהנות מכוס קפה בטעם נפלא, חשוב שתדעו כיצד לשמור על טריות הפולים שאתם רוכשים להכנת המשקה.

על הטריות תוכלו לשמור באמצעות מספר כללים פשוטים למדי אותם נציג לפניכם במאמר זה.

אם תקפידו לעקוב אחר הנחיות השמירה על הטריות שבמאמר כל כוס שתשתו מהמשקה המופלא הזה, תהיה בעלת ניחוח ארומטי וטעם המעניק אנרגיה והנאה.

 

איך לשמור על טריות הקפה?

כפי שציינו בפתיחת מאמר זה, ישנם מספר כללי מפתח לשמירה אופטימלית של טריות הפולים אותם אתם רוכשיםכל הדרכים לשמירת טריות הקפה שלכם

ראשית, יש לאחסן את המוצר הרחק מאור השמש. זאת משום שמדובר בחומר גלם טבעי, אשר כמו כל חומר בטבע עובר תהליכי חמצון וריקבון עם חשיפה לקרני השמש.

לכן, מומלץ לאחסן את המוצר במזווה חשוך או כל פינה חשוכה אחרת במטבח.

שנית, יש להקפיד להרחיק את פולים ממקור חום. הסיבה לכך נובעת גם היא בשל העובדה שמדובר בחומר גלם טבעי.

מקום האחסון צריך להיות במקום הנשמר בטמפרטורת החדר, לא חם מדי ולא קר מדי, כדי שלא לעודד תהליכי ריקבון וכדי שלא לפגום בטעמים.

בנוסף, יש למנוע שהקפה לא יהיה במגע עם לחות העשויה להביא להתפתחות של עובש.

לכן, יש לאחסן אותו בכלי אטום ככל שרק ניתן.

אם רכשתם מספר אריזות מומלץ לפתוח רק אחת בכל פעם ולאכסן אותה בתנאים אותם ציינו עד כאן.

במכונה להכנת המשקה מומלץ למלא רק את כמות הפולים הדרושה להכנת המשקאות באותו היום ולא יותר מכך.

את שאר המוצר אחסנו בכלי אטום, הרחק מאור השמש והרחק מלחות.

 

האם צריך לאחסן את הקפה במקפיא?

מומלץ שלא לאחסן את חומר הגלם במקפיא, אף על פי שמדובר בסביבה שאין בה לחות.

הבעיה באחסון במקפיא היא שבעת הכנת המשקה במכונה, שינוי הטמפרטורות חד מדי וכך הטעמים והמרקם של המשקה נפגמים.

מומלץ גם שלא לאחסן את המוצר במקרר, שכן זו סביבה עשירה מאוד בלחות.

אם תוציאו פולים אשר נשמרו במקרר ותנסו לטחון אותם, תגלו שנוצר שינוי במרקם והטחינה לא תהיה איכותית כפי שהיא צריכה להיות לשם מיצוי מלא.

 

לכמה זמן קפה נשאר טרי?

כאשר הפולים נשמרים בשקית בלבד, הם יוכלו להישאר טריים לכל היותר למשך כשבועיים.

כאשר האחסון נעשה בכלי המתאים הטריות יכולה להישמר אפילו למשך מספר חודשים.

לאחר הטחינה יהיה למוצר אורך חיים קצר הרבה יותר, משום שהשמנים בתוך הפולים יוצאים וחלק מהארומה נאבדת.

לכן, מומלץ מאוד לבצע את הטחינה בעצמכם בבית כדי להבטיח טריות לאורך זמן רב יותר.

כמו כן, השתדלו לטחון את הפולים אך ורק כאשר אתם עומדים ממש להשתמש בהם במכונת הקפה.

כך תמנעו מצב בו הקפה הטחון מאבד מטריותו גם כן.

כמובן שכאשר ישנה מכונת קפסולות, אלו הן הקפסולות אשר שומרות על הטריות.

יחד עם זאת גם אותן מומלץ להרחיק מחום כדי למנוע אובדן טריות.

באיזה כלי כדאי להשתמש לאחסון פולי קפה?

כלי האחסון הטוב ביותר לשמירה על הטריות הוא כלי אטום, שאינו מאפשר כניסה של אוויר.

לכן, אם יש ביכולתכם לאחסן את המוצר בכלי הנאטם באמצעות ואקום, זו תהיה הבחירה הטובה ביותר.

מומלץ שהכלי לא יהיה שקוף כדי למנוע כניסה של אור גם כן, שכן הוא מאץ כאמור את תהליכי החמצון אשר יובילו לטעם דלוח ולא רצוי.

מומלץ שלא להניח את הכלי באזור הנמצא בסמוך לתנור. זאת משום שהחום אשר נפלט מהמכשיר עשוי לחמם את הכלי ולהזיק לטעמים גם כן.

 

 

דלג לתוכן מרכזי