google-site-verification=HVHOCX4CwoQltxLMqiEx2w-B0O_pbGPF2JrThqyGQJw

כך תנקו את מכונת הקפה שלכם

מכונת קפה ביתית מביאה הנאה גדולה ליומיום ללא ספק, אך כדי שתוכלו ליהנות ממנה כמה שרק ניתן חשוב לשמור על ניקיון המכונה.

את הניקוי יש לעשות באמצעות חומרי ניקוי ואמצעי ניקוי מתאימים, כדי שלא לפגוע בתקינות המכשיר.

לפניכם מאמר המפרט בדיוק כיצד כדאי לנקות את המכשיר בצורה הטובה ביותר, כדי להבטיח לכם שימוש מהנה לאורך זמן.

 

איך לנקות את מכונת הקפה? 

ישנן מספר שיטות לניקוי מכונת הקפה מהן תוכלו לבחור או שתוכלו לשלב ביניהן לפי הרצון והצורך.

השיטה הראשונה משלבת חומרים אותם ניתן למצוא בכל בית – מים, חומץ או מלח לימון.

באמצעות החומרים הללו תוכלו לנקות את האבנית אשר הצטברה בתוך צינורות המכשיר.

כל שעליכם לעשות הוא לערבב מים רותחים עם חומץ או עם מלח לימון ולהניח את התמיסה במיכל המים.

אחת הדרכים למנוע הצטברות של אבנית ככל הניתן היא לשים במיכל המים, מים מסוננים במקום מי ברז.

כעת, הפעילו את המוצר כשלוש פעמים, ממש כפי שהייתם עושים בדרך קבע.

התמיסה שתעבור בפנים תמוסס את האבנית ותסייע לה לצאת החוצה.

דרך נוספת לניקוי היא להשתמש בתכשירים וחומרים ייעודיים המיוצרים עבור ניקוי מכונות אלה.

חשוב כמובן לשמור גם על תחזוקה שוטפת כדי להבטיח ניקיון מקסימלי.

כחלק מהתחזוקה השוטפת יש גם לרוקן את מגירת הקפסולות ולשטוף את חלקה הפנימי.

אם יש לכם מכונה חצי אוטומטית יש לשטוף את ידית הקפה ולנקות אותה לגמרי משאריות, כדי להימנע מטעמים לא נעימים בהכנת מנת האספרסו הבאה.

 

כל כמה זמן צריך לנקות את המכונה?

את הניקוי למטרת תחזוקה יש לעשות לאחר כל שימוש במכונה או לכל הפחות בסוף כל יום, כדי למנוע הצטברות של לכלוך ואבנית.

ניקוי באמצעות חומרים מיוחדים להסרת לכלוך, שמנים ואבנית עמוקה יותר, מומלץ לעשות פעם בשבוע אך זה תלוי גם בתכיפות השימוש.

אם לדוגמא מדובר במכונה ביתית, יתכן שתוכלו לבצע שגרת ניקוי יסודית פעם בחודש בלבד.

לעומת זאת, אם מדובר במוצר משרדי בו מספר רב של אנשים עושים שימוש בכל יום ביומו, ניקוי יסודי חייב יהיה להיעשות לפחות פעם בשבוע אם לא יותר.

אם אתם מבחינים בשינוי טעם או ריח במשקה שלכם, רוב הסיכויים שהשינוי טמון בלכלוך או אבנית ויש לבצע ניקיון יסודי.

 

באיזה חומרים כדאי להשתמש?

לחיטוי והסרת לכלוך ואבנית יסודית ניתן ומומלץ לעשות שימוש בחומרי ניקוי ייעודיים למטרה.

למשל, ישנן טבליות ניקוי שומנים מראש חליטה בו עושים שימוש במכונות חצי אוטומטיות ואוטומטיות.

את הטבלייה מניחים על גבי פילטר עיוור, כזה שאין בו חורים ליציאת מים.

אחר כך, מכניסים את הפילטר העיוור עם הטבלייה לתוך המכונה ומפעילים כרגיל.

כך מתבצעת למעשה הסרה יסודית של שמני קפה אשר הצטברו בפנים.

כמובן שלאחר הניקוי עם הטבלייה יש להפעיל את המכשיר פעם נוספת ללא טבליה כדי להבטיח שלא יישאר בה חומר שיחדור למשקה שלכם.

ניתן לרכוש גם נוזל מסיר אבנית המיועד למכונות גם כן.

חומר זה ידידותי לסביבה ובטוח למשתמש ויש לו אישור ממכון התקנים הישראלי.

את הנוזל מכניסים למיכל המים ומפעילים את הפריט כרגיל.

הנוזל יזרום בתוך הצינוריות ויסיר כל אבנית העומדת בדרכו לניקיון מושלם.

חומר להסרת אבנית מגיע גם בצורת אבקה אותה מרוקנים לתוך המים במיכל, בתוכם היא מתמוססת.

גם עם תכשיר זה יש להפעיל את הפריט כרגיל ולאפשר למים לעבור בכל הצינוריות.

בסיום ההפעלה חשוב לזכור לרוקן את המיכל ולשים מים נקיים ומסוננים.

דלג לתוכן מרכזי